Haber

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili tutuklu avukat: Hafıza kaybı yaşadım

ESKİ Hukuk Büroları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Sinan Ateş cinayetinden tutuklanan avukat Serdar Öktem’in son günlerde koronavirüs nedeniyle hafıza kaybı yaşadığını ve incelenecek telefonunun şifresini hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Çankaya ilçesine bağlı Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık 2022’de eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, binadan çıkarken motosikletli 2 kişinin saldırısına uğradı. Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada biri avukat 18 kişi tutuklandı.

‘HATIRLAMADIM’ Soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öktem’in geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle hafıza kaybı yaşadığını ve telefonunun açılış şifresini hatırlamadığını sözleriyle söylediği öğrenildi. incelenecek. Zanlının telefonunda yüz tanıma işlemi yapmadığı için tüm cihazlara uygulanabilen bilgi çıkarma tekniği olan ‘görüntü alma’ ve diskteki tüm dosyalarla kopya çıkarma işlemi uygulanamadı. Görüntünün alınması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. WI-FI CİHAZI KULLANIRLAR, YER OLMAYANLAR TESPİT EDİLEMEZ. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve tetikçiyi olay yerinden motosikletle kaçırdığı öne sürülen Vedat Balkaya’nın üzerinde Wi-Fi cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin bulundukları yerin tespit edilmemesi ve takip edilmemek için Wi-Fi cihazına bağlanarak offline telefonlarıyla iletişim kurdukları da belirlendi. Öte yandan cinayetten önce Sinan Ateş’in ofisinin bulunduğu alanda keşif yapan ve ağırlaştırılmış hapis cezası olduğu belirlenen zanlının olaydan önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği ortaya çıktı. Adliye. Cezası 3 yılın altında olduğu için doğrudan açık cezaevine sevk edilen zanlının, işlemlerin ardından kontrollü serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında İstanbul’da 60’a yakın adrese baskın düzenlendiği ve çalışmaların titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu